Høstblot

 

20 skogkarer i fint høstvær på Høstblotet 2023 

Budstikka hadde gått om at det lakket mot tid for høstblot og rådslagninger, og nødvendige forberedelser for høstens samling ble iverksatt.

Kassebevarer Oddvar og eks-talmann Leif møtte fram tidlig for å merke vegen inn i skogen og tenne opp ilden, og kaffen var klar i god tid før de fleste ankom. Det var en kjølig høst-kveld med nær null grader i lufta, men uten nedbør og vind. I skyggene fra skogen og lyset fra oljelampene samlet det seg etter hvert 19 skogkarer rundt den varmende stokkilden. Praten gikk livlig over en kopp med utmerket bålkaffe.
 
Litt kjølig ble det kanskje for noen etter hvert, som ønsket seg tilbake til ei varm hytte, men plutselig stod det en fremmed der ute i mørket og ba om å slippe inn i varmen og lyset rundt bålet vårt. Der sto det nemlig en fersking som på meget kort varsel hadde meldt sin interesse for å bli en av skogkarene. Han hadde funnet vegen gjennom skogen til tross for noen utfordringer som løpsmester hadde forberedt. Etter hvert ble ferskingen ført fram til stokkilden der han ble hårdt prøvet både i praktiske og teoretiske oppgaver. Han besto prøvelsene, til dels med glans, og med SUSende bifall og handtrykk fra de gamle skogkarene ble Roar Saxhaug fra Eidsvoll OL ønsket hjertelig velkommen som Skogkar. Dermed var det brått 20 skogkarer rundt bålet. Etter å ha avsunget et vers av «Ja, vi elsker» og drukket en skogkarskål full av antioksidanter ledet talmannen flokken til tingsalen der god mat og drikke ventet.
 
Etter hovedretten, som tradisjonen tro bestod av deilig lapskaus, med flatbrød og tyttebærsyltetøy til, kunne quiz-mester Olav, også tradisjonen tro, servere en meny bestående av krevende oppgaver til dessert. Tema var årets kommunevalg på Romerike. Ingen klarte fullt hus, men det var to med 10 riktige. Ikke dårlig! Vinner og nærmest på skillespørsmålet var Leif Thingsrud, nest best var Knut Engen. Twist-pose i premie til begge. Oppgaver og resultatliste finner du på denne siden: QUIZ
 
Tingets drøftelser begynte deretter og ble gjennomført slik det framgår av protokollen.
 
Følgende 20 skogkarer var til stede:
Arne Christian Scheie, Jens Herman Aamodt, John H Retterås, Olav Engen, Knut Engen, Frederick Gram, Leif Thingsrud, Roar Saxhaug, Jan Sveen, Knut G. Karlsen, Øistein Hagen, Magne Musli, Oddvar Hagen, Jan Erik Haug, Tron Erik Hovind, Amund R. Herrebrøden, Tor Strand,  Hans Haug Ruud, Leif T. Andressen og Terje Bråten
 
Skriver
 
Stemning rundt stokkilden. (Foto: Olav Engen)


Venter på ferskingen... (Foto: Olav Engen)
 
Sotstinkende lykter... (Foto: Olav Engen)
 
 
 

Innkalling til Høstblot 2023 ved Sandtjernhytta torsdag 26. oktober

Høsten er igjen over oss med fargesprakende løvverk, mørke kvelder og rim på bakken. Det er tid for å samles rundt leirilden til høstblot og rådslagninger:

Sandtjernhytta i Ullensaker
torsdag 26. oktober kl 1800
 
Adressen til Sandtjernhytta er Andorstuvegen 175 i Mogreina. Det blir merket med o-skjermer ved avkjøring fra Tronheimsvegen, ca 500 m sør for Mogreina kirke. Det er ca 1.7 km å kjøre inn til hytta, der det venter oss en trivelig og varm innendørs tingsal og kort veg til bålplassen. Sett av dagen i kalenderen og legg merke til at Høstblotet i år er på en torsdag.
Se hele innbydelsen HER
 

 

17 skogkarer fant fram i tåka til Høstblot 2022 

Sandtjernhytta, Ullensaker, 26. oktober
 
Budstikka hadde gått om at det nærmet seg tid for høstblot og rådslagninger, og forberedelser for høstens samling ble iverksatt. Skaffer skaffet ved, og talmann og kassebevarer kontrollerte bålplassen og møtte fram tidlig for å merke vegen inn i skogen og tenne opp ilden. Veden, som beveren hadde felt, var tørr nok til at bålet ikke ble samme utfordring som i fjor, og kaffen var som alltid klar i god tid før de fleste ankom.
 
Etter hvert ble det 17 skogkarer samlet rundt den varmende stokkilden.
Det hadde vært en dag med tett tåke mange steder i Raumaríki. Den lettet imidlertid utpå kvelden, og i den milde høstkvelden, i lyset fra oljelampene og i skyggene fra skogen gikk praten livlig over en kopp eller to med utmerket bålkaffe.
 
I år var det ingen ferskinger og etter en avsluttende, kort seremoni med avsynging av et vers av «Ja, vi elsker» og en skogkarskål brygget på fermenterte granskudd, ledet talmannen flokken til tingsalen der god mat og drikke ventet.
Etter hovedretten, som tradisjonen tro bestod av deilig lapskaus, med flatbrød og tyttebærsyltetøy, ble det servert en oppgave, som quiz-mester Olav hadde kokt i hop. Olav selv glimret imidlertid med sitt fravær pga reisevirksomhet og det var Skriver som stod for serveringen. Denne gangen var det om å gjøre å huske tilbake til o-året 2003, og oppgavene var som vanlig av den vanskelige sorten. Det ble mye tipping, og uten anledning til å gardere ble prestasjonene ikke mye å skryte av. De to beste hadde 6 rett av 12 oppgaver og begge svarte feil på skillespørsmålet. Etter loddtrekning ble Johnny Flatmo utpekt som vinner og kunne motta både heder og en Twist-pose. Heder også til Jens Mathiesen med 6 rette. Oppgaver og resultatliste finner du i venstre marg Høstblot-QUIZ
 
Følgende 17 skogkarer møtte fram til høstblotet:
Jens Mathiesen Knut G. Karlsen Øistein Hagen Magne Musli Oddvar Hagen Jan Erik Haug Johnny Flatmo Tron Erik Hovind Amund R. Herrebrøden Tor Strand Hans Haug Ruud Per Kåre Herredsvela
Hans Larsen Leif T. Andressen Terje Bråten Eivind Hagen Jan Sveen
 
Tingets drøftelser begynte deretter og ble gjennomført slik det framgår av protokollen.

Talmann Leif T Andressen (bildet) takket for seg og overlot det ærefulle vervet til Jan Sveen.

 
 
 

Innkalling til Høstblot 2022 ved Sandtjernhytta 26. oktober

Høsten er over oss med fargesprakende løvverk, mørke kvelder og rim på bakken. Det er tid for å samles rundt leirilden til høstblot. Sted og tid for Høstblotet i år er:

Sandtjernhytta i Ullensaker
onsdag 26. oktober kl 1800
 
Adressen til Sandtjernhytta er Andorstuvegen 175 i Mogreina. Det blir merket ved avkjøring fra gamle E6 sør for Mogreina kapell med o-skjermer og refleksbrikker inn til hytta. Der har vi kort veg til en hyggelig uteplass og en varm og trivelig innendørs tingsal.
 
Stokkilden tennes ved 15-tida, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til hyggelig skogkarssamvær før mørket senker seg og alvoret tar til ved 18-tida. Husk gjerne å ta med din gamle, sotstinkende lykt. Det du ønsker å grille, må du ta med selv.
 
I tingsalen vil skogkarene igjen bli satt på harde prøver i en uhøytidelig kappestrid i spørsmål fra alskens emner, som quiz-mester Olav har utarbeidet. Som vanlig serves det mat og kaffe. Drikke til maten, kaffekrus, ete-redskap og noe å ete maten på, må du ha med selv.
 
Maten koster 150 grunker, som for tiden også er strømpeprisen. Skogkarene må derfor sørge for å kunne betale 300 grunker til kassebevareren, fortrinnsvis med Vipps til 91153921 (dvs kassebevarer Oddvar), alternativt kontant.
 
Av hensyn til matbestillingen oppfordres de, som ikke har mulighet til å komme, til å melde fra til skaffer innen 21. oktober. Skaffer Tron Erik Hovind treffer du på e-post tron.erik.hovind@gmail.com eller tlf. 97 75 35 17
 
Velkommen til årets HØSTBLOT !
Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann
 
 

 

Høstblot 2021 i flott høstvær ved Sandtjernhytta i Ullensaker 

20 skogkarer og en fersking deltok på årets høstblot ved Sandtjernhytta i Ullensaker 27. oktober. Oktoberkvelden viste seg fra en svært behagelig side med et tosifret antall varmegrader, og over skogskaffe og medbrakt grillmat gikk praten livlig inntil mørket senket seg og alvoret begynte.

I år var det en fersking som gjerne ville bli tatt opp i klubben. Han møtte opp som tilsagt og måtte derfra gjennom noen utfordringer i skogen som løpsmester Olav hadde forberedt. Etter hvert ble ferskingen ført fram til stokkilden der han ble hårdt prøvet både i praktiske og teoretiske oppgaver. Han besto disse prøvelsene, til dels med glans, og med SUSENDE bifall fra de gamle skogkarene ble Øyvind Helmersen fra Fet ønsket velkommen som Skogkar. Dermed var det brått 21 skogkarer rundt bålet. 

Hele det sittende skogrådet tok gjenvalg.

Les hele protokollen fra Høstblotet

Årsberetning 2021

Årets Quiz handlet om lokale idrettskjendiser, se oppgave og resultater på QUIZ-siden.
 


De første frammøtte hygger seg ved bålet - eller ved røyken (våt ved).... (Foto: Olav Engen)


Vi befinner oss ved Sandtjern naturreservatet. (Foto: Olav Engen)


Ferskingpost - før det ble mørkt! (Foto: Olav Engen)


Praten går i forkant av ferskingopptak og blotforhandlinger. (Foto: Olav Engen

 

Velkommen til Sandtjernhytta i Ullensaker onsdag 27. oktober.

Gledelig budskap til alle Skogkarer på Romerike; i år blir det høstblot igjen.

Sted og tid er:
Sandtjernhytta i Ullensaker
onsdag 27. oktober kl 1800

Med SUS
Jan Erik Haug
skriver
 

 

Høstblotet 2020 avlyyst

Bolde Skogkarer.

Etter rådslaging i Skogrådet har vi kommet fram til at også årets Høstblot dessverre må avlyses. Bakgrunnen for denne beslutningen er den økende koronasmitten i samfunnet, de nye tiltakene som regjeringen annonserte i dag og at de fleste av oss er i den aldersutsatte gruppen.

Det sittende Skogrådet fortsetter i sine funksjoner inntil nyvalg kan skje.
Vi ønsker alle Skogkarene en fortsatt god høst.
 

For Skogrådet
Leif T. Andressen
talmann


 

Velkommen til Høstblot 28. oktober 2020 ved Sandtjernhytta

Høsten er igjen over oss med korte dager, mørke kvelder og mulig rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot. Sted (samme som i fjor) og tid er:

Sandtjernhytta i Ullensaker
onsdag 28. oktober kl 1800
 
Adressen til Sandtjernhytta er Andorstuvegen 175 i Mogreina. Der har vi både uteplass og innendørs tingsal. Det blir merket fra Gamle E6 sør for Mogreina kapell med o-skjermer og refleksbrikker.
 
Stokkilden tennes ved 15-tida, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til hyggelig skogkarssamvær før mørket senker seg og alvoret tar til ved 18-tida. Husk gjerne å ta med din sotstinkende lykt.
 
Vår quiz-mester vil igjen sette Skogkarenes kunnskaper på prøve i en uhøytidelig kappestrid i alskens emner, og som vanlig serves det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. Drikke til maten, kaffekrus, ete-redskap og noe å ete maten på, må du ha med selv. Maten koster i år som i fjor 150 grunker, mens strømpeprisen må økes fra 100 til 150 grunker pga stram økonomi i klubben. Skogkarene må derfor sørge for å kunne betale 300 grunker til kassebevareren enten kontant eller med Vipps.
 
Av hensyn til matbestillingen må de som ikke har mulighet til å komme, melde fra til skaffer innen 23. oktober.
Skaffer Tron Erik Hovind treffer du på tlf. 97 75 35 17 eller e-post tron.erik.hovind@gmail.com
 
Også skogkarer kan smittes av koronaviruset, og vi må ta våre forholdsregler. Vi må passe på avstand og ta hensyn til hverandre rundt bålet, og tingsalen vil bli møblert med hensyn på 1m-regelen. Du skal ikke komme om du nylig har fått luftveissymptomer, som du er usikker på årsaken til - selv om de er milde. Håndsprit vil være tilgjengelig.
 
Velkommen til årets HØSTBLOT i Ullensakers skoger.
Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann

 

20 skogkarer møtte til Høstblot 30. oktober 2019 

30. oktober ble årets Høstblot arrangert fra Sandtjernhytta i Ullensaker med 19 frammøtte skogkarer + litt senere ankomst av årets fersking (Jens Mathiesen). Det var barfrost, men varmt rundt bålet og lunt inne på hytta når det ut på kvelden kom til mat og quiz og tingforhandlinger.

Som ny skriver ble Jan Erik Haug valgt inn med sus, mens Leif T Andressen og resten av Skogrådet tok gjenvalg for nok et år. 

Skogkarenes hederspris ble for 2019 tildelt Ragnhild Helmersen, Fet OL og Simen Gjøgaard Stensrud, Nittedal OL.

Høstblot-QUIZ nr 6 (om skogens trær) ble vunnet av Arne Chr Scheie foran Åsmund Jahr.

Årberetning 2019
Beretning fra Høstblotet
Protokoll fra Høstblotet
Resultater og facit på QUIZ'en finner du her: Høstblot-QUIZ

Alle foto ved quizmester, løpsmester og vevtråkler Olav:

Ferskingens post 5 før mørkets frembrudd.

Ferskingens post 6 ved solnedgang.

Skogkarer ved stokkilden.

Enfa flere skogkarer ved stokkilden.

SKK-veteranene Arne og Hans.

De ferskere skogkarene Øistein og talmann Leif.

Sotfargede og mindre sotfargede lykter.

Skogkarene har trukket innendørs for avsluttende tingforhandlinger og mat.


Velkommen til Høstblot 30. oktober 2019 ved Sandtjernhytta

Bolde Skogkarer.
Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted: Onsdag 30. oktober. Kl. 1800.

Høstblotet er i år, som i fjor, lagt til Sandtjernhytta i Ullensaker. Sandtjernhytta har adresse Andorstuvegen 175, 2054 Mogreina. Der er det uteplass og innendørs tingsal. Det blir merket fra Gamle E6 sør for Mogreina kapell med o-skjermer og i år også med refleksbrikker.

Det vil også i år bli arrangert en uhøytidelig kappestrid hvor Skogkarenes kunnskaper i forskjellige emner vil bli satt på prøve.

Som vanlig serves det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. Drikke til maten, kaffekrus, ete-redskap  og noe å ete maten på, må du ha med selv. Husk også på din sot-stinkende lykt og 250 grunker til kassebevareren for strømper og mat. Strømpeprisen er fremdeles 100 grunker, og maten koster i år som i fjor 150 grunker. Av hensyn til matbestillingen må de som ikke har mulighet til å komme, melde fra til skaffer  innen 25. oktober. Skaffer Tron Erik Hovind treffer du på tlf. 97 75 35 17 eller e-post tron.erik.hovind@gmail.com

Stokkilden tennes ved 15-tida, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til hyggelig skogkars-samvær  før mørket senker seg og alvoret tar til ved 18-tida.
Velkommen til årets HØSTBLOT i Ullensakers skoger.

Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann
 

 

Høstblot 2018 ved Sandtjernhytta i Ullensaker

Talmannen hadde tidlig i oktober sendt ut sin påminnelse om at dagen for Høstblotet nærmet seg, og at de som ikke så seg kallet til å møte fram onsdag 31. oktober måtte sende en runepinne til Skafferen.

Skafferen hadde kjørt fram noen vedsekker til bålplassen som ligger et snaut pilskudd øst for Sandtjernhytta. Talmann og kassebevarer strevde litt med å få bålet i gang, men omsider ved 4-tida putret det i «storsvarten» og kaffen var klar. Etter hvert dukket det opp 21 skogkarer med fjøsløktene sine. Noen kom seinere enn nødvendig fordi Talmannen hadde oversett at det er nødvendig med refleks på postflaggene for å vise vei i mørket. Denne  feilen bør ikke gjentas.

Kaffen var som vanlig kruttsterk og grillmat av forskjellig type ble fortært. Praten gikk livlig rundt stokkilden denne fine høstkvelden; temperaturen holdt seg godt over frysepunktet og regnet holdt seg dessuten borte.

I år var det ingen ferskinger som ville våge seg på prøvene for å bli opptatt i klubben. Samlingen rundt stokkilden ble derfor avsluttet tidlig med at vi sang et vers av nasjonalsangen og utbrakte en skål for fedrelandet.

Talmannen ledet oss så til tingsalen hvor god mat og drikke ventet. Etter mat og kaffe m/»noget til» ble vi «utsatt» for en quiz om ordførerere på Romerike, laget av løpsmester Olav. 13 spørsmål pluss ett skillespørsmål skulle besvares, og som vanlig hadde Olav overvurdert de fleste skogkarenes kunnskapsnivå untatt vinnerens: Leif Thingsrud. Han vant med suverene 12 riktige svar. Spørsmålene, svarene og resultatlista finnes på: Høstblot-QUIZ

Tingets drøftelser tok deretter til og ble gjennomført slik det framgår av vedlagte godkjente protokoll

Følgende Skogkarer deltok på Høstblotet:

Odvar Hagen                                                 Alf Stefferud
Hans Jacobsen                                               Hans Haug Ruud
Per Aas                                                          Leif Thingsrud
Ivar Monsrud                                                 Hans Larsen
Jens Hermand Aamodt                                    Olav Engen
Sturla Kaasa                                                   Øistein Hagen
Tor Strand                                                     Amund Herrebrøden
Knut G. Karlsen                                             Terje Antonsen
Tor Arne Ulfeng                                             Tron Erik Hovind
Per Kåre Herredsvela                                     Leif T. Andressen
Jan Erik Haug

Leif T. Andressen
Vikarierende skriver


Noen bilder fra blotet (foto: vevtråkler Olav Engen)

Hans og Hans


Amund og Tor-Arne


Øystein


Fra drøftelsene på tinget


Enda et bilde fra tinget...

 

 

Velkommen til Høstblot 31. oktober 2018 ved Sandtjernhytta

Bolde Skogkarer
Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted: Onsdag 31. oktober. Kl. 1800

Høstblotet er i år lagt til Sandtjernhytta i Ullensaker hvor det er uteplass og innendørs tingsal. Det blir merket fra Gamle E6 sør for Mogreina kapell. Det vil også i år bli arrangert en uhøytidelig kappestrid hvor Skogkarenes kunnskaper i forskjellige emner vil bli satt på prøve. Som vanlig serveres det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. Drikke til maten, kaffekrus, ete-redskap og noe å ete maten på, må du ha med selv. Husk også på din sot-stinkende lykt og 250 grunker til kassebevareren for strømper og mat. Strømpeprisen er fremdeles 100 grunker, og maten koster i år som i fjor 150 grunker. Av hensyn til matbestillingen må de som ikke har mulighet til å komme, melde fra til skaffer innen 20. oktober. Skaffer Tron Erik Hovind treffer du på tlf. 97 75 35 17 eller e-post tron.erik.hovind@gmail.com

Stokkilden tennes ved 15-tida, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til hyggelig samvær med o-prat og annet før mørket senker seg og alvoret tar til ved 18-tida.
Velkommen til årets HØSTBLOT i Ullensakers skoger.
Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann

 

 

23 skogkarer møtte på Høstblot 

Referat:
Talmannen hadde tidlig i oktober sendt ut sin påminnelse om at dagen for Høstblotet nærmet seg, og at de som ikke så seg kallet til å møte fram onsdag 25. oktober måtte sende en runepinne til Skafferen.

Nes-kara hadde igjen gjort alt klart ved Skianlegget til Nes i Fenstad. Ved og kaffevann var båret fram til bålplassen, og allerede ved ½ 4-tida putret det på «storsvart’n». Etter hvert dukket det opp 23 Skogkarer med fjøslyktene sin. En var tydeligvis redd for å gå seg bort og hadde tatt med hund. Kaffen var som vanlig kruttsterk, og grillmat i forskjellige fasonger og utførelser ble fortært. Praten gikk livlig rundt stokkilden i den fine høstkvelden. Regnet holdt seg borte, men allikevel ble det etter hvert ganske kjølig.

I år var det ingen ferskinger som ville våge seg på prøvene for å bli opptatt i klubben. Samlingen rundt stokkilden ble derfor avsluttet med at vi sang et vers av nasjonalsangen og utbrakte en skål for fedrelandet.

Talmannen ledet oss så til tingsalen hvor god mat og drikke ventet. Etter mat og kaffe ble vi «utsatt» for en quiz om norske o-løpere laget av løpsmester Olav. 13 spørsmål skulle besvares, og som vanlig hadde Olav overvurdert skogkarenes kunnskapsnivå. Vinner av quizen ble Alf Stefferud med åtte rette svar. Han ble behørig premiert.

Tingets drøftelser tok deretter til og ble gjennomført slik det framgår av vedlagte godkjente protokoll.  Et viktig punkt på dagsorden var å revidere klubbens vedtekter. De reviderte vedtektene er også vedlagt.

Kvelden ble avsluttet med at Lars Saxhaug med praktisk bistand av Tor Strand viste glimt fra NOF-poster fra slutten av 1960-tallet. Flere av Skogkarene var omtalt. Prisen for et par gode o-strømper var da 19 kroner.

VEDTEKTER
PROTOKOLL
L
ink til Høstblot_QIUZ 2017

Følgende Skogkarer deltok på Høstblotet:

Hans Larsen                                     Kjell Solberg
Amund Herrebrøden                         Bjørn W. Hansen
Øistein Hagen                                  Terje Antonsen
Tor Arne Ulfeng                                Alf Stefferud
Magne Musli                                     Jan Erik Haug
Olav Engen                                      Ivar Monsrud
Per Kåre Herredsvela                         Jens Hermand Aamodt
Per Aas                                             Per Olav Rustad
Hans Jacobsen                                  Tor Strand
Lars Saxhaug                                    Leif T. Andressen
John H. Retterås                               Tron Erik Hovind
Oddvar Hagen

Leif T. Andressen
Vikarierende skriver
 
NOEN BILDER FRA ÅRETS BLOT: (Foto Olav Engen)
 
 
 

 

 

Høstblot 2017 i Fenstad 25. oktober

Bolde Skogkarer
Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted: Onsdag 25. oktober.

Også i år er Høstblotet lagt til Nes skianlegg i Fenstad hvor det er uteplass, lavvo og innendørs tingsal. Det blir merket fra RV. 177 i Fenstad. Det siste stykket er bomvei med avgift kr. 40,- som kun kan betales med kort.

Stokkilden tennes kl

. 1500, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til  hyggelig samvær med o-prat og annet  før mørket senker seg og alvoret tar til. Komplett innbydelse er sendt pr epost eller post til alle.

Velkommen til årets HØSTBLOT i Fenstads skoger.
Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann

 

25 skogkarer møtte til Høstblot 2016
Med 25 frammøtte skogkarer på årets høstblot i Fenstad, kan vi skryte av en frammøterposent på 45. Det er mange foreninger og idrettslag som kunne ønske seg en tilsvarende oppslutning. 4,5 % er vel mer vanlig.

Talmannen hadde tidlig i oktober sendt ut sin runepinne med påminnelse om at slutten av oktober nærmet seg. Eidsvoll- og Nes-folket hadde igjen innbudt til høstblot onsdag 26 oktober ved Nes Skianlegg, Fenstad i Nes. Stokkilden brant fint både utendørs og i lavvoen like ved. Kruttsterk kaffe og grillmat smakte godt i ventetiden. Værgudene ville nok at vi skulle holde oss inne i lavvoen, og sørget for litt dryss av vann og skodde. Med det tåler en skogkar.

Les resten av referatet HER
 
 
 
 
 
 

Velkommen til årets høstblot 26. oktober 2016
Fullstendig innbydelse er sendt pr post eller brevtil alle.

Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted:
Onsdag 26. oktober
 
Også i år er Høstblotet lagt til Nes skianlegg i Fenstad hvor det er uteplass, lavvo og innendørs tingsal. Det blir merket fra RV. 177 i Fenstad. Det er en fersking i år som vil våge seg på opptaksprøven. Det vil også bli arrangert en uhøytidelig kappestrid hvor Skogkarenes kunnskaper i forskjellige emner vil bli satt på prøve.
Denne kappestriden starter kl. 16.30.
 
Som vanlig serves det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. 
Stokkilden tennes kl. 1500, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til en hyggelig o-prat og kappestrid før ferskingen kommer kl. 1800.
Velkommen til årets HØSTBLOT i Fenstads skoger.
 

 

Høstblotet 2015
Det var i alt 28 skogkarer som samlet seg rundt stokkilden ved Nes Skianlegg sent i oktober til årets høstblot. Stokkilden brant fint både utendørs og i lavvoen like ved. Kruttsterk kaffe og grillmat smakte godt i ventetiden, og værgudene hadde sørget for klarvær, nesten fullmåne og vind-stille. Godt å ha lavvoen til å varme seg i. Løpsmester Olav hadde laget en rundløype med intrikate quiz-spørsmål som satte skogkarene på en reell prøve i ventetiden. Quiz 2014 og 2015 er lagt ut i egen meny i venstremargen: Høstblot-QUIZ

Under tinget ble sommerblot 2016 drøftet, og det ble bestemt å holde dette ved Sandtjernhytta i Ullensaker primo juni, mens høstblotet 2016 holdes i Nes 26 oktober. Hele det sittende skogrådet tok gjenvalg, så det er som tidligere.

Les hele referatet HER
SKK Romerikes beretning for 2015

foto: Olav Engen

 

Invitasjon til Høstblotet 2015
Bolde Skogkarer.
Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted: Onsdag 28. oktober

Også i år er Høstblotet lagt til Nes skianlegg i Fenstad hvor det er uteplass, lavvo og innendørs tingsal. Det blir merket fra RV. 177 i Fenstad. Det siste stykket er bomvei med avgift kr. 40,- som betales med kort.

Det er pt. usikkert med ferskinger i år, men Skogrådet arbeider iherdig for å få noen til å våge seg på opptaksprøven.

Det vil bli arrangert en uhøytidelig kappestrid hvor Skogkarenes kunnskaper i forskjellige emner vil bli satt på prøve. Denne kappestriden starter kl. 16.30.

Som vanlig serves det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. Drikke til maten, kaffekrus, ete-redskap  og noe å spise maten på, må du ha med selv. Husk også på din sot-stinkende lykt og 200 grunker til kassebevareren for strømper og mat.

Av hensyn til matlagingen må de som ikke har mulighet til å komme, melde fra til skaffer om det innen 20. oktober. Skaffer Tron Erik Hovind treffer du på tlf. 97 75 35 17 eller e-post tron.erik.hovind@gmail.com

Stokkilden tennes kl. 1500, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til en hyggelig o-prat og kappestrid før ferskinger kommer kl. 1800.

Jeg ønsker velkommen til årets HØSTBLOT i Fenstads skoger.

Med skogens SUS
Leif T. Andressen
talmann

 

Høstblotet 2014
Høstblotet ble velsignet med et flott høstvær og sol for de som møtte til tidlig stokkild med grilling, skogskaffe, juging og kappestrid i Olavs quiz-løype.

Etter mørkets frembrudd ble tre ferskinger ønsket velkommen og senere igjen var det gryterett og årsmøte.

Skogkaranes hederspris i tre valører ble første gang utdelt på Hostblotet 2014. Kriterier og liste over de som fikk priser kommer når vi får tilgang på Høstblot-referatet.

Leif T Andressen overtok etter Per Kåre Herredsvela som talmann, mens Tron Erik Hovind overtok etter etter Leif T Andressen som skaffer.

Hele referatet kan du lese her
 

Foto: Olav Engen
 

Neste høstblot:
29. oktober 2014
Blotplassen i Fenstad

Velkommen til årets høstblot 26. oktober
Fullstendig innbydelse er sendt pr post eller brevtil alle.

Høsten er over oss med lange kvelder og kanskje med rim på bakken. Det er tid for å samle Skogkarene til Høstblot som i år finner sted:
Onsdag 26. oktober
 
Også i år er Høstblotet lagt til Nes skianlegg i Fenstad hvor det er uteplass, lavvo og innendørs tingsal. Det blir merket fra RV. 177 i Fenstad. Det er en fersking i år som vil våge seg på opptaksprøven. Det vil også bli arrangert en uhøytidelig kappestrid hvor Skogkarenes kunnskaper i forskjellige emner vil bli satt på prøve.
Denne kappestriden starter kl. 16.30.
 
Som vanlig serves det mat, kaffe og noe bakst til kaffen. 
Stokkilden tennes kl. 1500, klar for kaffekoking og grilling. Du er derfor velkommen tidlig til en hyggelig o-prat og kappestrid før ferskingen kommer kl. 1800.
Velkommen til årets HØSTBLOT i Fenstads skoger.